TORTA SA EUROKREMOM I ORASIMA - SIGURNA SAM DA CE VAM SE DOPASTI

Kakao kora:

  • 4 jaja
  • 100 gr šećera
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 korice od oraha, 2 puta po:
  • 5 belanaca
  • 100 gr šećera
  • 12 kašike mlevenih oraha
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Fil:

    • 10 žumanaca
    • 300 gr šećera
    • 8 kašika brašna
    • 1 l mleka
    • 250 gr margarina
    • 200 gr šećera u prahu
    • 2 šlag krema od vanile ( 2 kesice po 40 gr )
    • 300 gr eurokrema
    • 250 ml slatke pavlake
    • 10 kašika mlevenih oraha
    • Priprema:

      Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati žumanca uz mućenje. Zatim dodati  brašno, kakao i prašak za pecivo i sjediniti žicom ili varjačom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta u plehu otprilike 35 x 20 cm. Dok se peče prva korica pripremati drugu koju pečete u istom kalupu. Penasto belanca sa šećerom pa dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i peći na 180 stepeni oko 15 minuta u istom plehu 2 ovakve korice. ( dupla mera ide za 2 korice ) Za fil pomešati žumanca, šećer, brašno i malo hladnog mleka a ostatak staviti da provri. Zakuvati smesu u kipuće mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati mlevene orahe i mešati dok se ne sjedine, prekriti folijom ili kesom i ostaviti da se ohladi. Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa im dodati ohladjen fil sa orasima i umutiti sve zajedno. Posebno ulupati slatku pavlaku pa i nju dodati u fil. Na kraju dodati eurokrem i šlag krem od vanile ( neumućen, tako u prahu ) i sve dobro izmutiti. Trebaće vam veća plastična posuda. U pleh u kojem su se kore pekle staviti kesu pa prvu kakao koru. Isprskati mlekom pa premazati sa četvrtinom fila. Staviti drugu koru, četvrtinu fila, treću koru i opet četvrtinu fila. Preko opet staviti kesu ili foliju, ne stiskati je jako pa sve staviti u frižider preko noći pa sutradan prebaciti zajedno sa kesom celu tortu na tacnu pa podignete jedan deo i podvučete kesu, pa drugi deo i izvučete kesu. Lakši metod je stavite u zamrzivač na 3h i onda duplim okretanjem na tacnu skinete kesu. Okrenete na tacnu, skinete kesu i onda okrenete na drugu tacnu. Po želji. Ostatak fila, sačuvate pa premažete tortu okolo i dekorišete po želji.

Primjedbe