ZAPIŠITE RECEPT – Torta kraljice Elizabete: Pravi se za 10 minuta…

Sastojci:

  • 120 g crne čokolade
  • 120 g šećera
  • 120 g putera
  • 220 g keksa
  • Za podmazivanje: pola kašike putera
  • Za glazuru: 

    • 220 g crne čokolade

    Za ukrašavanje: 

    • 20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha

    Priprema: 

    Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
    Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.
    Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima, piše “Lepa & Srećna“…

Primjedbe