Sastojci:
Kora:
Fil:
Dekoracija:
Priprema:
Kora:
Penasto umutite jaja, postepeno dodajući šećer. Dodajte mlaku vodu, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću tepsiju obloženu pek-papirom i pecite na 180°C 30 minuta.
Fil:
Brašno i šećer izmutite u 1,5 dl hladnog mleka, a preostalo mleko ostavite da provri. Posebno izlomite čokoladu na kocke, pa dodajte u ključalo mleko i mešajte dok se ne otopi. Zatim sipajte umućenu smesu od mleka, brašna i šećera i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a zatim sjedinite s umućenim puterom.
Finalni postupak:
Na ohlađenu koru sipajte čokoladni fil pa odozgo poređajte kolutove banana. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i premažite preko voća. Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na kocke.
Kora:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 3 kašike vode
- 50 g brašna
- 15 g kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 5 dl mleka
- 5 kašike brašna
- 100 g šećera
- 100 g čokolade
- 200 g putera
Dekoracija:
- 4 banane
- 5 dl slatke pavlake
Priprema:
Kora:
Penasto umutite jaja, postepeno dodajući šećer. Dodajte mlaku vodu, kakao i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u odgovarajuću tepsiju obloženu pek-papirom i pecite na 180°C 30 minuta.
Fil:
Brašno i šećer izmutite u 1,5 dl hladnog mleka, a preostalo mleko ostavite da provri. Posebno izlomite čokoladu na kocke, pa dodajte u ključalo mleko i mešajte dok se ne otopi. Zatim sipajte umućenu smesu od mleka, brašna i šećera i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi, a zatim sjedinite s umućenim puterom.
Finalni postupak:
Na ohlađenu koru sipajte čokoladni fil pa odozgo poređajte kolutove banana. Umutite slatku pavlaku u čvrst šlag i premažite preko voća. Ostavite da se ohladi i stegne, pa isecite na kocke.
Primjedbe
Objavi komentar