Sastojci:
Agda:
Krema:
Dekoracija:
Priprema:
Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.
- 500 g svjezeg kadaifa
- 250 g putera
- 250 g mljevenih oraha
Agda:
- 450 g secera 400 ml vode
- po zelji malo limunovog soka
Krema:
- 1 l mlijeka
- 4 kas. brasna
- 3 kas. gustina/niseste
- 2000 g secera
- 1 vanilija secer
- po zelji burbon vanilija
- 1 zumance
Dekoracija:
- 3 slag kreme
- mljeveni orasi
Priprema:
Kadaif malo izsitnite. Rastopite puter i pospite po kadaifu. Rukama mijesajte kadaif da se natopi sa puterom. Rasporedite po tevsiji polovinu kadaifa,pospite sa 2/3 mljevenih oraha. Stavite drugu polovinu kadaifa i pritisnite malo da se izjednaci. Pecte na predhodno ugrijanoj rerni ( 180°C), 20tak min dok porumeni. Dok se kadaif pece napravite agdu . Prokuhajte secer sa vodom i kuhajte 10 min. Za kremu uspite zajedno sa mlijekom,brasno,gustin, secer i vanilija secer (ja sam stavila i burbon vaniliju) i zumance u serpu. Mjesajte zicom dok se zgusne. Pecen kadaif prelijte agdom. Odmah mozete sipati vruc fil na kadaif. Ostavite 1h da se ohladi. Izmiksajte 2 slag kreme i premazite po ohlajdenom filu. Pospite sa ostatkom mljevenih oraha.
Primjedbe
Objavi komentar