ORANGE CHRUSH TORTA ORIGINAL!!! RECEPT PROČITAJTE NA:

Biskvit:


  • 150 g brašna
  • 100 g šećera
  • 50 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 50 ml mlijeka
  • 50 ml vrele vode
  • 1 velika žl kakaa
  • 3 komada jaja
  • 1 Dolcela vanilin šećer
  • 3 vrećice Dolcela prašak za pecivo

Krema od naranče:


  • 6 jaja
  • 300 g šećera
  • 150 ml soka od naranče
  • naribana korica jedne naranče
  • 5 žlice maslaca
  • 500 ml šlaga 
  • 1 vrećica želatine 
  • Žele od naranče:
  • 7 dcl soka od naranče (100%)
  • 5 žl  Gussnela
  • 5 žl šećera

Priprema:


Odvojiti bjelanjeke od žumanjaka. Otopiti maslac i čokoladu u mikrovalnoj ili na pari. Pomješati zajedno brašno, kakao i pecilni prašak te prosijati. Miksati žutanjke i šećer dok se ne zapjeni. Dodati otopljenu čokoladu i maslac, nakon toga vrelu vodu i mlijeko te pomalo dodavati prosijano brašno, kakao i prašak za pecivo. Kad se smjesa sjedini umiješajte lagano, pjenjačom, snijeg od bjelanjaka. Peći na 180°C nekih 35-45 min. Provjerite čačkalicom da li je biskvit do kraja pečen iznutra. Ostavite ga da se ohladi te poravnajte s gornje strane i prerežite na pola. Izmiksati jaja i šećer dok se ne zapjene. Dodati sok od naranče i koricu. Na laganoj vatri kuhati dok se ne zgusne. Paziti da se smjesa lagano zagrijava i da ne zakipi. Stalno miješati da ne zagori. Kad se zgusne maknuti sa vatre i dodati maslac. Mješati da se poveže. Posudu staviti u hladnu vodu da se smjesa ohladi pa umiješati miksani šlag i na kraju dodati otopljenu želatinu. Uzeti oko 1 dcl soka od ukupne količine te u njoj razmutiti Gustin. Ostalu količinu staviti na vatru da provrije. Polako sipati gustin te stalno miješati. Dodati šećer. Kuhati oko 4 min te ostaviti da se malo ohladi. Stavite biskvit u kalup te ga namočite mlijekom. Na njega stavite pola kreme od naranče. Potom pola još mlakog želea. Stavite u hladnjak da se malo ohladi i ponovite postupak. Sve zajedno stavite u hladnjak na oko 3 sata ili najbolje preko noći. Tortu ukrasite po žalji (čokoladnim pločicama, preljevom od čokolade ili šlagom). Uživajte i dobar tek!

Primjedbe