PUNJENI MESNI ROLAT - VIDJET ĆETE DA JE SASVIM JEDNOSTAVNO I LAKO IZVODLJIVO!!

Potrebno: 


  • 1 kg miješanog mljevenog mesa
  • 4 deblje šnite kruha 
  • 1 luk 
  • 1 češanj češnjaka 
  •  vegeta, sol, papar
  •  3 žličice mljevene crvene paprike
  •  dobra šaka sitno kosanog peršinovog lišća
  •  manja šalica krušnih mrvica
  • 1 jaje
  •  30 dkg tanko rezane pancete
  •  20 dkg sira trapista (kačkavalj, gouda…)
  •  2 dl bijelog vina

Priprema:

Pomiješati u većoj posudi meso, jaje, luk koji ste prethodno isjeckali i ispržili na malo ulja, kruh razmočen u mlijeku i zgnječen rukama, mrvice, češnjak, peršin i začine. Sve dobro izmiješati i sjediniti. Od ove količine mesa dobit ćete dvije mesne štruce idealne debljine za pečenje. Na pripremljenu alu foliju stavite polovicu mesne smjese te pritiskajući rukama oblikujte pravkoutnik debljine cca 1 cm. Preko cijele površine mesa naribajte polovicu sira, a potom uz pomoć folije polako savijajte meso u roladu. Kada ste oblikovali roladu, rubove ugurajte prstima prema unutra kako bi se rolada ‘zatvorila’ sa strane i kako sir ne bi pretjerano curio prilikom pečenja. Pripremite i drugi komad alu folije pa preko njega poredajte pancetu tako da se šnite preklapaju kao crijep. Na pancetu položite mesnu roladu, pa opet uz pomoć folije obložite cijelu roladu pancetom. U lim za pečenje ulijte malo ulja, dodajte vino, posolite te u sredinu stavite rolade. Pokrijte alu folijom (ili kakvim poklopcem) i pecite pokriveno u sredini pećnice na 200°C 30 minuta. Potom makite foliju pa nastavite peći do kraja još 35 minuta. Rolada je gotova kada dobije lijepu smećkastu boju i kada panceta postane hrskava. Kratko prohladite, narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i povrće na lešo. Naravno da je čaša dobrog vina obavezna!  Dobar tek .

Primjedbe