Potrebno:
- 1 kg miješanog mljevenog mesa
- 4 deblje šnite kruha
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- vegeta, sol, papar
- 3 žličice mljevene crvene paprike
- dobra šaka sitno kosanog peršinovog lišća
- manja šalica krušnih mrvica
- 1 jaje
- 30 dkg tanko rezane pancete
- 20 dkg sira trapista (kačkavalj, gouda…)
- 2 dl bijelog vina
Priprema:
Pomiješati u većoj posudi meso, jaje, luk koji ste prethodno isjeckali i ispržili na malo ulja, kruh razmočen u mlijeku i zgnječen rukama, mrvice, češnjak, peršin i začine. Sve dobro izmiješati i sjediniti. Od ove količine mesa dobit ćete dvije mesne štruce idealne debljine za pečenje. Na pripremljenu alu foliju stavite polovicu mesne smjese te pritiskajući rukama oblikujte pravkoutnik debljine cca 1 cm. Preko cijele površine mesa naribajte polovicu sira, a potom uz pomoć folije polako savijajte meso u roladu. Kada ste oblikovali roladu, rubove ugurajte prstima prema unutra kako bi se rolada ‘zatvorila’ sa strane i kako sir ne bi pretjerano curio prilikom pečenja. Pripremite i drugi komad alu folije pa preko njega poredajte pancetu tako da se šnite preklapaju kao crijep. Na pancetu položite mesnu roladu, pa opet uz pomoć folije obložite cijelu roladu pancetom. U lim za pečenje ulijte malo ulja, dodajte vino, posolite te u sredinu stavite rolade. Pokrijte alu folijom (ili kakvim poklopcem) i pecite pokriveno u sredini pećnice na 200°C 30 minuta. Potom makite foliju pa nastavite peći do kraja još 35 minuta. Rolada je gotova kada dobije lijepu smećkastu boju i kada panceta postane hrskava. Kratko prohladite, narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i povrće na lešo.
Naravno da je čaša dobrog vina obavezna! Dobar tek .
Primjedbe
Objavi komentar