Sastojci:
Glazura:
Priprema:
Zamijesite tijesto od omekšalog margarina,žumanjaka,šećera,kraš expresa,kokosa,mlijeka te brašna pomiješanog s praškom za pecivo. Tijesto zamotajte i stavite na pola sata u frižider.Pripremite velike tepsije od električne pećnice,obložite je papirom za pečenje.Od tijesta oblikujte roščiće i stavljajte ih u tepsiju s većim razmakom jer jako narastu.Stavite ih na 200 stupnjeva da se peku oko 10 minuta.Ohladite.Za glazuru na pari otopite čokoladu s uljem te u nju umačite vrhove roščića.Dobro ih ohladite pa poslužite uz kavu ili čaj. Posluživanje Meni je od ove smjese ispalo 40 roščića (ali stvarno velikih...)pa preporučam raditi manje-oko 50 komada jer narastu kad se peku.
- 2 žumanjka
- 15 dag šećera
- 25 dag margarina
- 50 dag glatkoga brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 20 dag kokosa
- 10 dag kraš expres instant
- 150 ml mlijeka
Glazura:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 2 v.ž ulja
Priprema:
Zamijesite tijesto od omekšalog margarina,žumanjaka,šećera,kraš expresa,kokosa,mlijeka te brašna pomiješanog s praškom za pecivo. Tijesto zamotajte i stavite na pola sata u frižider.Pripremite velike tepsije od električne pećnice,obložite je papirom za pečenje.Od tijesta oblikujte roščiće i stavljajte ih u tepsiju s većim razmakom jer jako narastu.Stavite ih na 200 stupnjeva da se peku oko 10 minuta.Ohladite.Za glazuru na pari otopite čokoladu s uljem te u nju umačite vrhove roščića.Dobro ih ohladite pa poslužite uz kavu ili čaj. Posluživanje Meni je od ove smjese ispalo 40 roščića (ali stvarno velikih...)pa preporučam raditi manje-oko 50 komada jer narastu kad se peku.
Primjedbe
Objavi komentar