PLAZMA TORTA S AJAGODAMA SMUČKANA ZA 10 MINUTA

Sastojci Količina:


  • piškote 4 veće (duple) kutije 
  • slatka pavlaka
  •  900 ml kisela pavlaka 
  • 5 čaša
  • šećer u prahu
  •  300 gr jagode 
  • 1 kg gazi.sok (fanta) za umak. piškota


 Kako pripremiti:


 Slatku pavlaku crvsto umutiti. U drugu posudu pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa promešati da se sastojci sjedine. Zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podeliti na tri dela.

Piškote natopiti u sok pa poredjati na tacnu. Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poredjati jagode isecene na listice. Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo osatvili). Zatim opet ide red piškota (natopljenih u sok). Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Celu tortu premazati filom.



Primjedbe