Sastojci Količina:
- piškote 4 veće (duple) kutije
- slatka pavlaka
- 900 ml kisela pavlaka
- 5 čaša
- šećer u prahu
- 300 gr jagode
- 1 kg gazi.sok (fanta) za umak. piškota
Kako pripremiti:
Slatku pavlaku crvsto umutiti. U drugu posudu pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u prahu, pa promešati da se sastojci sjedine. Zatim spojiti slatku i kiselu pavlaku pa izmiksati. Fil podeliti na tri dela.
Piškote natopiti u sok pa poredjati na tacnu. Preko piškota premazati trećinu fila (ostaviti 2 kašike sa strane), pa poredjati jagode isecene na listice. Preko jagoda u tankom sloju premazati fil (one 2 kašike koje smo osatvili). Zatim opet ide red piškota (natopljenih u sok). Preko piškota ide fil, pa jagode, pa malo fila i piškote. Celu tortu premazati filom.
Primjedbe
Objavi komentar