CHEESECAKE! OVO JE TOLIKO DOBRO DA NE MOŽETE PRESTATI JESTI

SASTOJCI:

  • 200 g maslaca
  • 300 g mlevenog plazma keksa 
  • 5 kašika hladnog mleka
  • 1/2 litre slatke pavlake 
  • 250 g šećera u prahu
  • 450 g krem sira
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 1 kesica želatina 
  • 1 kesica krem fixa
  • 500 g svežih jagoda 
  • 5 kašika šećera
  • 1 kesica želatina

PRIPREMA:

Omekšali maslac,mleko i plazma keks dobro sjedinite pa obložite dno kalupa i stranice do pola.Stavite u frižider da odstoji sat vremena.  Slatku pavlaku umutite dobro a zatim dodajte krem sir,šećer u prahu i krem fix. Želatin pripremite prema uputstvu iz kesice pa ga dodajte u fil sa sirom.Sve zajedno dobro promešajte pa ga nanesite preko kore. Na kraju jagode prokuvajte sa šećerom i sa 1 dl vode.Tome na kraju dodajte jedan pripremljen želatin i dobro promešajte.Kada se ohladi prelite ga preko kolača.Stavite u frižider da se dobro stegne. 

Primjedbe