SASTOJCI:
PRIPREMA:
Omekšali maslac,mleko i plazma keks dobro sjedinite pa obložite dno kalupa i stranice do pola.Stavite u frižider da odstoji sat vremena. Slatku pavlaku umutite dobro a zatim dodajte krem sir,šećer u prahu i krem fix. Želatin pripremite prema uputstvu iz kesice pa ga dodajte u fil sa sirom.Sve zajedno dobro promešajte pa ga nanesite preko kore. Na kraju jagode prokuvajte sa šećerom i sa 1 dl vode.Tome na kraju dodajte jedan pripremljen želatin i dobro promešajte.Kada se ohladi prelite ga preko kolača.Stavite u frižider da se dobro stegne.
- 200 g maslaca
- 300 g mlevenog plazma keksa
- 5 kašika hladnog mleka
- 1/2 litre slatke pavlake
- 250 g šećera u prahu
- 450 g krem sira
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 1 kesica krem fixa
- 500 g svežih jagoda
- 5 kašika šećera
- 1 kesica želatina
PRIPREMA:
Omekšali maslac,mleko i plazma keks dobro sjedinite pa obložite dno kalupa i stranice do pola.Stavite u frižider da odstoji sat vremena. Slatku pavlaku umutite dobro a zatim dodajte krem sir,šećer u prahu i krem fix. Želatin pripremite prema uputstvu iz kesice pa ga dodajte u fil sa sirom.Sve zajedno dobro promešajte pa ga nanesite preko kore. Na kraju jagode prokuvajte sa šećerom i sa 1 dl vode.Tome na kraju dodajte jedan pripremljen želatin i dobro promešajte.Kada se ohladi prelite ga preko kolača.Stavite u frižider da se dobro stegne.
Primjedbe
Objavi komentar