Sastojci :
TIJESTO :
Način pripreme :
Bjelance umutititi sa prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Žumance umutiti sa 200 ml mlijeka i pudingom. Uspite u ostatak vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi pa umutite puter sobne temperature.
Pola kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite preko svijetle kreme. Umutite šlag i premažite po vrhu.
TIJESTO :
- 200 gr šećera u prahu
- 150 gr mljevenih oraha
- 3 kašike brašna
- 2 kašike prezle
- 6 bjelanaca
- 700 ml mlijeka
- 250 gr putera
- 250 ml šlaga
- 200 gr šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 2 pudinga od vanilije
- 6 žumanaca
Način pripreme :
Bjelance umutititi sa prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu. Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Žumance umutiti sa 200 ml mlijeka i pudingom. Uspite u ostatak vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi pa umutite puter sobne temperature.
Pola kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite preko svijetle kreme. Umutite šlag i premažite po vrhu.
Primjedbe
Objavi komentar