Sastojci :
- 1kocka kvasca
- 1kg brasna mekog
- 1supena kasika ulja
- 2kasicice male secera
- 1kasicica soli
- mlaka voda da se zamjesi onako kao za hljeb ili pitu (ne premeko ne pretvrdo )
Priprema :
1. Pripremiti kvasac u mlaku vodu sa malo secera brasna ,ostaviti da nadodje.
2. Nadosli kvasac i ostale sastojke pomjestai i ostaviti da nadodje .... zamjesiti onako mekse kao za hljeb ili pitu .
3. Nadoslo tjesto staviti na pobrasnjen stol i napraviti loptice koje hocete velicine i izraditi ih istanjiti na debljinu (2cm) i precnik 20cm. (Sa oklagijom ili rukama kako vam je lakse)
4. Prziti ih u vrelom ulju kada su gotove staviti ih na kuhinjski papir da pokupi ostatak masnoce . Posluživanje Sluziti ih tako tople uz casu jogurta ,sir,razni namazi i salatice . Ili slatka varijanta marmelade ili posuti secerom u prahu !
Primjedbe
Objavi komentar