ĐAVOLJA TORTA

Samo ime kaže o kakvoj se torti radi. Toliko je ukusna da joj se ne može odoliti i uvijek poput đavola dovodi u iskušenje da se pojede još bar jedan zalogaj. Šalu na stranu ovo je jako ukusna i lagana torta za napraviti a uživanciji nikad kraja.

Sastojci:

  • 425 grama brašna
  • 425 grama šećera
  • 340 grama maslaca
  • 4 jaja
  • 65 grama kakao praha
  • 750 grama tamne čokolade
  • 5 grama praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 750 ml pavlake za kuvanje

Način pripreme:

Maslac ostaviti van friždera da omekša.
Iseći maslac na kocke i umutiti mikserom da bude kremast.
U tako izmućen maslac dodati vanilu i šećer pa još malo izmutiti.
Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
Kako prah zamutiti sa toplom vodom da bude gusto. Dobro umutiti da nema grudvica i da krem bude gladak.
Ostaviti da se ohladi pa dodati maslacu i dobro sjediniti.
Dodati prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti smesu i podeliti je na 3 dela.
Peći kore u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kore ostaviti da se ohlade.

Fil:

Skuvati slatku pavlaku pa neprestano mešajući dodati čokoladu dok se ne dobije fina glatka krema.
Ostaviti da se skroz ohladi povremeno mešajući.
Staviti u frižider da se dobro stegne.
Svaku koru filovati debelim slojem fila i na kraju celu tortu premazati preostalim filom.
Staviti u frižider i služiti ohlađenu.

Primjedbe