Sastojci
Biskvit
1. Biskvit *Kad u rcp napisem mjere u zlicama uvijek mislim na ravne zlice, ne one "brdovite"* :) Pecnicu upaliti, temp namjestiti na 180 stupnjeva C. Pjenasto izmiksati jaja skupa sa secerom, dodati vanilu i tecnost.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prah prosijati te malo po malo dodavati u smjesu s jajima, lagano mjesajuci zlicom. Smjesu presuti u oblozeni pleh/tepsiju (40x30 cm) i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu (nakon par minuta pinkicu smanjim temp jer u mojoj pecnici sve izgori na jednoj strani).
Pecenu koru (kod mene je to trajalo 10-tak minuta) izvaditi iz pecnice i skupa s papriom staviti na resetku, neka se hladi minutu-dvije. Nakon toga koru staviti na cistu i suhu kuhinjsku krpu (gornja strana dole na krpu), pazljivo odstraniti papir, smotati roladu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Odmotati ohladjen rolat, premazati ga pripremljenom kremom. Preko kreme posuti cokoladne strugotine.
Pazljivo zarolati i ostaviti 10-tak minuta na sobnoj temperaturi, a potom ju spremiti u frizider (kod mene preko noci). Roladu mozete premazati cokoladnom glazurom i posuti prepecenim ljesnjacima, zdrobljenim keksima itd, mozete samo poprasiti kakao prahom, sarati kako vam se svidja :)
2. Krema (s naslovne slike, 2016) Slatko vrhnje lagano izmiksati, dodati krem sir i zicom izraditi. Dodati nutellu, karamel i liker te sjediniti smjesu, pjenjacom. Ubaciti mrvice keksa po izboru, strugotine cokolade itd te zlicom lagano izmijesati.
3. 01/05/16 - Misljenja sam zapravo da joj cokoladni premaz nije ni potreban, no to cesto ovisi za kakvu prigodu pravim roladu i sto se ima u kuci tog trena (tada napravila mladoj za rodjendan pa je morala bit cokoladirana, i na kraju teleportirana) :)
4. 12/05/18 - Krema sinocnja je bila drugacija, umjesto zlice Nutelle stavila sam 3 zlice kupljenog karamela (Nestle). Nisam mogla cekati do poslijepodne pa sam roladu jutros naprasila kakao prahom cisto da probam i slikam... kasnije ce je premazati cokoladnom glazurom (ako budem od volje) :)
5. I naraFski obavezno uvik morate najprije sebi servirat fetu il dvi, pa ondaK ostalima :)
6. 24/01/16 - U biskvit sam stavila kakao i ljesnjake, a u kremu tamnu cokoladu i nutellu s malo preprzenih zdrobljenih ljesnjaka. Nisam nista mackala odozgo jer mi se nije dalo pa cak niti naprasit kakao prahom :)
Biskvit
- 6 jaja
- 6 zlica secera (sitnog)
- 1 zlicica vanilla paste
- 3 zlice tekucine (1 mlijeka, 1 vode + 1 ulja) 4 zlice brasna
- 1/2 zlicice praska za pecivo
- 1.5 zlica kakao praha
- 2 zlice mljevenih ljesnjaka (tostiranih) Krema
- 1-2 zlice Nutelle
- 1-2 zlice dulche de leche (kupljeni karamel) 250 gr krem sira (koristila sam mascarpone) 150 ml slatkog vrhnja (mlijecnog)
- 1 zlica likera od ljesnjaka (frangelico) + mrvice Anzac keksica + strugotine cokolade
1. Biskvit *Kad u rcp napisem mjere u zlicama uvijek mislim na ravne zlice, ne one "brdovite"* :) Pecnicu upaliti, temp namjestiti na 180 stupnjeva C. Pjenasto izmiksati jaja skupa sa secerom, dodati vanilu i tecnost.
Brasno, prasak za pecivo i kakao prah prosijati te malo po malo dodavati u smjesu s jajima, lagano mjesajuci zlicom. Smjesu presuti u oblozeni pleh/tepsiju (40x30 cm) i staviti u prethodno zagrijanu pecnicu (nakon par minuta pinkicu smanjim temp jer u mojoj pecnici sve izgori na jednoj strani).
Pecenu koru (kod mene je to trajalo 10-tak minuta) izvaditi iz pecnice i skupa s papriom staviti na resetku, neka se hladi minutu-dvije. Nakon toga koru staviti na cistu i suhu kuhinjsku krpu (gornja strana dole na krpu), pazljivo odstraniti papir, smotati roladu i ostaviti da se potpuno ohladi.
Odmotati ohladjen rolat, premazati ga pripremljenom kremom. Preko kreme posuti cokoladne strugotine.
Pazljivo zarolati i ostaviti 10-tak minuta na sobnoj temperaturi, a potom ju spremiti u frizider (kod mene preko noci). Roladu mozete premazati cokoladnom glazurom i posuti prepecenim ljesnjacima, zdrobljenim keksima itd, mozete samo poprasiti kakao prahom, sarati kako vam se svidja :)
2. Krema (s naslovne slike, 2016) Slatko vrhnje lagano izmiksati, dodati krem sir i zicom izraditi. Dodati nutellu, karamel i liker te sjediniti smjesu, pjenjacom. Ubaciti mrvice keksa po izboru, strugotine cokolade itd te zlicom lagano izmijesati.
3. 01/05/16 - Misljenja sam zapravo da joj cokoladni premaz nije ni potreban, no to cesto ovisi za kakvu prigodu pravim roladu i sto se ima u kuci tog trena (tada napravila mladoj za rodjendan pa je morala bit cokoladirana, i na kraju teleportirana) :)
4. 12/05/18 - Krema sinocnja je bila drugacija, umjesto zlice Nutelle stavila sam 3 zlice kupljenog karamela (Nestle). Nisam mogla cekati do poslijepodne pa sam roladu jutros naprasila kakao prahom cisto da probam i slikam... kasnije ce je premazati cokoladnom glazurom (ako budem od volje) :)
5. I naraFski obavezno uvik morate najprije sebi servirat fetu il dvi, pa ondaK ostalima :)
6. 24/01/16 - U biskvit sam stavila kakao i ljesnjake, a u kremu tamnu cokoladu i nutellu s malo preprzenih zdrobljenih ljesnjaka. Nisam nista mackala odozgo jer mi se nije dalo pa cak niti naprasit kakao prahom :)
Primjedbe
Objavi komentar