Sastojci za fil :
U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da se kuva.
U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.
Fil od mesa:
Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se sve sjedini i sklonimo sa vatre.
Pire :
skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera. Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira nanosimo pire.Ja sam pomocu kasike u pireu napravila mala udubljenja gde se stavljaju polovinke kuvanih jaja. Pecemo oko 15min na 180c u vec zagrejanoj rerni. U receptu je pisalo da se pita moze jesti i bez pecenja sto je normalno jer je sve prethodno skuvano ali da je dobro da se malo zapece kako sam ja ucinila.
- 500gr mesano mleveno meso
- 2-3 glavice crni luk
- 3 srednje sargarepe{mrkve}
- 1-2 sake grasak {ja sam stavila smrznuti}
- 2 cena beli luk
- 3 kasike pasirani paradajz {sos ili pire} ulje
- vegeta,so,biber
- 5kom vecih krompir
- 150ml mleko
- 2 kasike kisele pavlake
- puter,so,biber,vegeta
- jos treba: 150gr tvrdi sir
- 4kom tvrdo kuvana jaja
U jednu posudu stavimo krompir da se kuva,na povrsini stavimo i sargarepu {mrkvu} da se kuva.
U drugu posudicu stavimo 4 jaja da se kuvaju-treba da budu tvrdo kuvana.
Fil od mesa:
Na ulju stavimo da se przi sitno naseckani luk,dodamo i crni luk i mleveno meso i przimo dok ispari tecnost i meso lepo zamirise.Dodamo grasak, omeksalu sargarepu izvadimo iz serpice sa krompirom, naseckamo na kockice i dodamo u tavi sa mesom,dodamo vegetu,so,crni biber i pire od paradajza {ili sos nije bitno}Mesamo da se sve sjedini i sklonimo sa vatre.
Pire :
skuvani krompir izgnjecimo alatkom za pire ili mikserom,dodamo mleko,malo putera,pavlaku i so po ukusu,moze i ovde malo vegete i crnog bibera. Sledi slaganje ove pite ,ja sam je slozila u vatrostalnu posudu sa visinom od 10cm i precnikom od 24cm a vi odlucite .Po receptu na dnu posude stavlja se fil od mesa ali ja sam posudu premazala puterom i na dnu stavila malo pripremljenog pirea,poravnjala sam kasikom pa stavila fil,preko fila stavljamo izrendani tvrdi sir i preko sira nanosimo pire.Ja sam pomocu kasike u pireu napravila mala udubljenja gde se stavljaju polovinke kuvanih jaja. Pecemo oko 15min na 180c u vec zagrejanoj rerni. U receptu je pisalo da se pita moze jesti i bez pecenja sto je normalno jer je sve prethodno skuvano ali da je dobro da se malo zapece kako sam ja ucinila.
Primjedbe
Objavi komentar