Za tijesto:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
- 160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
- 250 g maslaca
- 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
- 100 ml mlijeka
- 2-3 žlice kakaa u prahu
- malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
- 500 g ocijeđenih trešanja ili višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih trešanja ili višanja bez koštica By Podravka
Za kremu:
- 750 ml mlijeka
- 2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka
- 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
- 200 g maslaca
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu. Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom. Posluživanje Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite. Savjet U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.
Primjedbe
Objavi komentar