LAGANI KOLAČ SA TREŠNJAMA KOJI ĆE VAS OBORITI S NOGU…OBAVEZNO PROBAJTE

Za tijesto:


  •  6 jaja 
  • 250 g šećera
  •  160 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka 
  • 160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
  •  250 g maslaca 
  • 1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka 
  • 100 ml mlijeka 
  • 2-3 žlice kakaa u prahu 
  • malo Cimeta mljevenog Podravka By Podravka 
  • 500 g ocijeđenih trešanja ili višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih trešanja ili višanja bez koštica By Podravka 

Za kremu: 


  • 750 ml mlijeka
  •  2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela By Podravka 
  • 2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka
  •  200 g maslaca
  •  2 žlice šećera u prahu 

Priprema


 Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu. Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom glazurom. Posluživanje Tako pripremljeni kolač narežite na kocke ili rombove i poslužite. Savjet U sezoni višnje iz kompota možete zamjeniti svježim trešnjama.

Primjedbe