NE ZNATE ŠTA DJECI ZA DORUČAK?? OVO JE IDEALNO - BRZO A VEOMA JEDNOSTAVNO

Sastojci:

  • Za 10 kriški hleba
  • 3 jajeta
  • malo soli
  • 150 ml mleka
  • 5 kašike maslinovog ulja

Način pripreme:
Hleb neka vam bude malo prosušen ili star bar 2 dana, a i tanko isečen. Umutiti jaja, posoliti ih, dodati 5 kašika ulja i mleko i sve dobro sjediniti. Pleh obložiti pek papirom i rernu zagrejati na 200 stepeni.
 Svaku krišku hleba namoćiti u jaja i mleko, staviti ih na pek papir i ostaviti ih tako 10-tak minuta da lepo upiju preliv. Svaku prženicu po vrhu premazati sa malo od one 2 kašike ulja. Tople prženice poslužiti po želji u slatkoj ili slanoj varijanti. Staviti pleh u zagrejanu rernu i peći ih do rumene boje.

Primjedbe