SASTOJCI:
Biskvit:
- 5 žumanjaka
- 5 bjeljanjaka
- 10 žlica šećera
- 1 žlica kakaa
- 3 žlice brašna
- 1/2 žličice soda bikarbone
Krema:
- 5 jaja
- 10 dag šećera
- 5 žlice brašna
- 3 dl mlijeka
- 2 rebra čokolade za kuhanje
- 25 dag margarina
PRIPREMA:
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati. Izliti u veliku tepsiju i peći na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom. U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom. A nakon toga premazati tamnom kremom. Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom.
Primjedbe
Objavi komentar