PAUNOVO OKO - ROLAT KOJI ME ODUŠEVIO A I VAS ĆE!!!

SASTOJCI:
Biskvit:


  • 5 žumanjaka
  • 5 bjeljanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 1 žlica kakaa
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 žličice soda bikarbone

Krema:


  • 5 jaja
  • 10 dag šećera
  • 5 žlice brašna
  • 3 dl mlijeka
  • 2 rebra čokolade za kuhanje
  • 25 dag margarina

PRIPREMA:

Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu. Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati. Izliti u veliku tepsiju i peći na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom. U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu. Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom. A  nakon toga premazati tamnom kremom. Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom.

Primjedbe