Sastojci:
- 250g mliječne čokolade
- 500 g maslaca od kikirikija
- 250g marshmallow kreme
- 250 g šećera u prahu
- 250g karamele
- 250g kikirikija
- 200g maslaca
Priprema:
Na pari otopimo 125 g čokolade, 125 g maslaca od kikirikija i 100 g maslaca, ulijemo u oblozeni kalup 20×30 cm i stavimo na hladjenje Marshmallow kremu pomijesamo s 300 g maslaca od kikirikija i šećerom, raspodijelimo po čokoladi i na to pospemo kikiriki i lagano utisnemo dlanovima u smjesu. Stavimo na hladjenje Karamelu prelijemo po kikirikiju i vratimo na hladjenje.Karamelu mozete napraviti i po svom receptu a mozete i otopiti 250 g karamel bombona na pari s 3 zlice slatkog vrhnja. Na pari otopimo ostatak od 125g čokolade, 125 g maslaca od kikirikija i 100 g maslaca i prelijemo po karameli. Neka odstoji preko noci u frizideru.
Posluživanje:
Ako vam se desi da vam se snickers razidje jer je gornji sloj čokolade tvrdji od donjih slojeva jednostavno ga stavite u zamrzivač na par sati i onda režite.
Primjedbe
Objavi komentar