Sastojci:
Biskvit:
5 bjeljanjaka
2 žlice Šećera
100 g prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice glatkog brasna
pola vrećice Praška za pecivo
Žuta krema:
1 l mlijeka
5 žumanjaka
50 g škrobnog brašna
1 Puding vanilija
150 g Šećera
300 ml slatkog vrhnja
100 g maslaca
Bijela krema:
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
500 g marscapone sira
500 g jagoda
Priprema:
Za biskvit mutiti bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada dodati postepeno šećer i dobro umutiti. Potom polako usipati prašak za pecivo, brašno i na kraju lješnjake. Smjesu izliti u lim za pečenje preko papira za pečenje i peći u pećnici na 180ºC 20 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz lima skupa sa papirom i pustiti da se ohladi. 1. Za žutu kremu umutiti pjenasto žumanjke sa šećerom i mlijekom. Jedan dio tekućine odvojiti, a ostatak staviti na laganiju vatru. U manjem dijelu tekućine razmutiti škrobno brašno i puding. Uz neprestano miješanje zagrijati na vatri i kad je skoro prokuhalo dodati ostatak sa razmućenim škrobnim brašnom i pudingom. Kratko skinuti s vatre i sve lijepo sjediniti. Vratiti na vatru i još nekoliko minuta uz neprestano miješanje zakuhati. Prozirnom folijom prekriti površinu kreme i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac i tučeno slatko vrhnje. 2. Za bijelu kremu istući vrhnje za šlag, dodati marscapone i šećer i dobro sjediniti. Složiti koru, premazati žutom kremom, složiti narezane jagode i premazati bijelom kremom. Probala sam ga dan ranije iz frižidera i dan kasnije nakon što je par sati stajao u zamrzivaču, preporučam ovaj drugi, pogotovo za posluživanje na otvorenom uz roštilj.
Biskvit:
5 bjeljanjaka
2 žlice Šećera
100 g prženih mljevenih lješnjaka
2 žlice glatkog brasna
pola vrećice Praška za pecivo
Žuta krema:
1 l mlijeka
5 žumanjaka
50 g škrobnog brašna
1 Puding vanilija
150 g Šećera
300 ml slatkog vrhnja
100 g maslaca
Bijela krema:
300 ml slatkog vrhnja
2 žlice šećera u prahu
500 g marscapone sira
500 g jagoda
Priprema:
Za biskvit mutiti bjelanjke dok ne postanu čvrsti. Tada dodati postepeno šećer i dobro umutiti. Potom polako usipati prašak za pecivo, brašno i na kraju lješnjake. Smjesu izliti u lim za pečenje preko papira za pečenje i peći u pećnici na 180ºC 20 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz lima skupa sa papirom i pustiti da se ohladi. 1. Za žutu kremu umutiti pjenasto žumanjke sa šećerom i mlijekom. Jedan dio tekućine odvojiti, a ostatak staviti na laganiju vatru. U manjem dijelu tekućine razmutiti škrobno brašno i puding. Uz neprestano miješanje zagrijati na vatri i kad je skoro prokuhalo dodati ostatak sa razmućenim škrobnim brašnom i pudingom. Kratko skinuti s vatre i sve lijepo sjediniti. Vratiti na vatru i još nekoliko minuta uz neprestano miješanje zakuhati. Prozirnom folijom prekriti površinu kreme i ostaviti da se potpuno ohladi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac i tučeno slatko vrhnje. 2. Za bijelu kremu istući vrhnje za šlag, dodati marscapone i šećer i dobro sjediniti. Složiti koru, premazati žutom kremom, složiti narezane jagode i premazati bijelom kremom. Probala sam ga dan ranije iz frižidera i dan kasnije nakon što je par sati stajao u zamrzivaču, preporučam ovaj drugi, pogotovo za posluživanje na otvorenom uz roštilj.
Primjedbe
Objavi komentar