Sastojci:
Biskvit:
Tijesto za makovnjačice:
Mak preljev:
Krema od jogurta:
Priprema:
Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Ja sam pekla u protvanu veličine 20×35, temperatura oko 170 stupnjeva pola sata odnosno dok ne bude pečeno. Izmješajte sve sastojke za makovnjačice. Izmješajte i sve sastojke za mak preljev s time da mlijeko zagrijete. Tijesto za makovnjačice podijelite na četiri jednaka dijela.Tijesto razvaljajte na veličinu protvana, ja sam razvalja na 20 cm širine i 35 cm dužine, pa mak smjesu podjelite isto na 4 dijela tako da bude ravnomjerno smjesa raspoređena na sve četiri štruce. Uz rub tijesta poslažite višnje. Sve štruce nadjenite, poslažite višnje i zarolajte te stavite u protvan i pecite na 170 stupnjeva oko 20 min. Na dno protvana stavite biskvit, pa poslažite pečenje štruce. Za kremu želatinu pripremite po uputama na vrećici pa je rastopite i dodajte u smjesu jogurta šeećra i sira. Kremu prelijte preko štruca i stavite u frižider da se dobro stisne.
Posluživanje:
Moram napomenuti da mi je biskvit bio malo suh pa preporučam da ga malo natopite da bude vlažniji. a makovnjačice sam malo predugo pekla jer sam čekala da dobju boju što je totalno nepotrebno, pa su mi bile malo tvrde i suhe, što znači da ih nemojte dugo peči, nema veze što će izgledati blijede.
Biskvit:
- 400 grama kiselog vrhnja
- 2 jaja
- 10 žlica šećera
- 40 grama mljevenih oraha
- 2 žlice kakaa
- 4 žlice ulja
- 250 grama griza
- pola čajne žđličice sode bikarbone
Tijesto za makovnjačice:
- 150 grama svježeg sira
- 50 grama ulja
- 100 grama šećera
- 50 grama kiselog vrhnja
- 1 jaje
- čajne žličice sode bikarone
- 400 grama brašna
Mak preljev:
- 80 grama maka
- 100 ml mlijeka
- 5 žlica šećera sušene višnje
Krema od jogurta:
- 700 gama jogurta
- 150 grama svježeg sira
- 100 grama šećera
- 2 vrećice vanili šećera
- 3 vrećice želatine
Priprema:
Izmiksajte pjenasto jaja sa šećerom pa dodajte ostale sastojke. Ja sam pekla u protvanu veličine 20×35, temperatura oko 170 stupnjeva pola sata odnosno dok ne bude pečeno. Izmješajte sve sastojke za makovnjačice. Izmješajte i sve sastojke za mak preljev s time da mlijeko zagrijete. Tijesto za makovnjačice podijelite na četiri jednaka dijela.Tijesto razvaljajte na veličinu protvana, ja sam razvalja na 20 cm širine i 35 cm dužine, pa mak smjesu podjelite isto na 4 dijela tako da bude ravnomjerno smjesa raspoređena na sve četiri štruce. Uz rub tijesta poslažite višnje. Sve štruce nadjenite, poslažite višnje i zarolajte te stavite u protvan i pecite na 170 stupnjeva oko 20 min. Na dno protvana stavite biskvit, pa poslažite pečenje štruce. Za kremu želatinu pripremite po uputama na vrećici pa je rastopite i dodajte u smjesu jogurta šeećra i sira. Kremu prelijte preko štruca i stavite u frižider da se dobro stisne.
Posluživanje:
Moram napomenuti da mi je biskvit bio malo suh pa preporučam da ga malo natopite da bude vlažniji. a makovnjačice sam malo predugo pekla jer sam čekala da dobju boju što je totalno nepotrebno, pa su mi bile malo tvrde i suhe, što znači da ih nemojte dugo peči, nema veze što će izgledati blijede.
Primjedbe
Objavi komentar