OVO JE NAJBOLJA I NAJSOČNIJA ČOKOLADNA TORTA KOJU SAM PROBALA, A ZA NJU VAM NE TREBA MARGARIN NITI MASLAC.
Sastojci:
Kore:
Fil:
Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih. Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Posluživanje:
Za sat vremena se može seći i služiti.
Kore:
- 4 jaja
- 8 kašika kristal šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike mleka
- 1 kašikica praška za pecivo
- 4 kašike kakaa
- 4 kašike ulja
Fil:
- pola l slatke pavlake
- 4oo gr čokolade
- preliv
- 2 kašike šećera
- ruma po želji
- 2 kašike kakaa
- 2 dcl mleka
Priprema:
Mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
Za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih. Za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust. Kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Posluživanje:
Za sat vremena se može seći i služiti.
Primjedbe
Objavi komentar