Sastojci:
Priprema:
Karfiol skuhajte, procjedite pa ga nekoliko minuta predinstajte na maslacu.
Ohladite ga pa ga izdrobite, dodajte jaja, sir, peršin začine, te krušnih mrvica ako vam se čini da je smjesa rijetka. Rukama formirajte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno, jaje i mrvice te pržite na vrelom ulju.
- 800 grama karfiola
- 25 grama maslaca
- 2 jaja
- 40 grama ribanog tvrdog sira
- peršin muškatni oraščić sol, papar
Priprema:
Karfiol skuhajte, procjedite pa ga nekoliko minuta predinstajte na maslacu.
Ohladite ga pa ga izdrobite, dodajte jaja, sir, peršin začine, te krušnih mrvica ako vam se čini da je smjesa rijetka. Rukama formirajte pljeskavice, uvaljajte ih u brašno, jaje i mrvice te pržite na vrelom ulju.
Primjedbe
Objavi komentar