Potrebno je:
I Sloj:
II Sloj:
Glazura:
Priprema:
Sloj I: Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks. Sve dobro izmešati i masu dok je topla staviti na jedan list oblande.Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže. Sloj 2: Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe. Masu dobro izmešati i naneti preko keksa. Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač i preko čokolade dok se još nije stegla posuti kokos.
I Sloj:
- 1 čaša šećera
- 2 čaše vode
- 125 gr margarina
- 200 gr kokosa
- 100 gr čokolade
- 250 gr mlevena keksa
- 1 list oblande
- 200 gr keksa
II Sloj:
- 100 gr šećera
- 1/2 dcl vode
- 100 gr čokolade
- 125 gr margarina
- 200 gr mlevenih oraha
- 2 dcl soka od narandže
Glazura:
- 150 gr čokolade
- 5 kašika ulja
Priprema:
Sloj I: Šećer i vodu staviti na vatru i kuvati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati kokos i mleveni keks. Sve dobro izmešati i masu dok je topla staviti na jedan list oblande.Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže. Sloj 2: Šećer i vodu kuvati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe. Masu dobro izmešati i naneti preko keksa. Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade. Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač i preko čokolade dok se još nije stegla posuti kokos.
Primjedbe
Objavi komentar