Genijalan recept za čupavce: ROLOVANI ČUPAVCI

Sastojci
Biskvit:
  • 2 kom jaja
  • 6 dag šećera
  • 6 dag brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • pola žlice vode (+ može malo ulja)


Krema:-2 kom jaja
  • 10 dag šećera
  • 10 dag čokolade
  • 20 dag maslaca (ili margarina)

Za umakanje:
  • 2 dcl mlijeka
  • 20 dag čokolade
  • 10dag šećera
  • 15 dag maslaca (ili margarina)
  • 20 dag kokosovog brašna
Priprema:

Peku se dva ovakva biskivta. Miksati bjelanjke da dobijemo čvrsti snijeg, dodati šećer, žutanjak, brašno s prapkom za pecivo, vodu (i malo ulja, manje nego vode). Biskvit peći na velikom limu obloženom papirom za pečenje. Tijesto se namaže na papir i peče na 170*C oko 10-15 min. (ovisi o pećnici, biskvit se ne smije presušiti jer se onda ne može rolati!).
Za kremu miksati na pari 2 cijela jaja i šećer. Kad postane pjenasto i kremasto (nakon cca 10-15 minuta) dodati čokoladu natrganu na kockice. Maknuti s pare i miješati dok se čokolada ne otopi. U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac. Na svaki biskvit namazati pola kreme. Izrezati ih na trake cca 3 cm široke. Malo zarolati i odrezati nožem (tako da dobijete male roladice), i tako sve do kraja.

Ne trebate se zamarati ako vam malo curi krema iz rolice ili vam negdje pukne biskvit, sve će se to zakamuflirati s kokosom.
Prokuhati mlijeko, čokoladu, šećer i maslac. Maknuti s vatre i miješati dok se sve lijepo ne izjednači i malo prohladi kako bi se lijepo (u što debljem sloju) uhvatilo za biskvit. Rolice umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos, i vaši fini čupavci su gotovi. Dobar tek!
Posluživanje
Sigurna sam da ćete ovim čupavcima oduševiti sve koji če ih probati i izgledom i okusom. Veličina pleha u kojem pečem biskvite je 30×40 cm. Od ove količine ispadne 40-50 rolica.

Primjedbe