Sastojci:
Priprema:
Kvasac sa par žlica toplog mlijeka i malo šećera stavite da se diže. Pomješajte prosijano brašno sa šećerom, soli i naribanom koricom. Dodajte dignuti kvasac i razmučeno jaje. Dodajte mineralnu i zamjesite tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu.
Tijesto stavite na dasku, lagano pobrašnite i lagano razvaljajte na prst debelo. Izrežite okruglim kalupom. Ostavite da se na dasci još malo digne. Stavite pržiti na vruće ulje s time da gornju stranu na ulje stavite prema dole.
- 1200 grama brašna
- 20 grama svježeg kvasca
- 1 čajna žličica soli
- 150 grama šećera
- 1 jaje
- korica od jednog limuna
- 800 ml mineralne vode
Priprema:
Kvasac sa par žlica toplog mlijeka i malo šećera stavite da se diže. Pomješajte prosijano brašno sa šećerom, soli i naribanom koricom. Dodajte dignuti kvasac i razmučeno jaje. Dodajte mineralnu i zamjesite tijesto. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom mjestu.
Tijesto stavite na dasku, lagano pobrašnite i lagano razvaljajte na prst debelo. Izrežite okruglim kalupom. Ostavite da se na dasci još malo digne. Stavite pržiti na vruće ulje s time da gornju stranu na ulje stavite prema dole.
Primjedbe
Objavi komentar