Sastojci:
Način pripreme:
Osnovnu smjesu za palačinke sipati u plastičnu flašu sa suženim otvorom. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, a zatim iz plastične flaše po njemu istiskivati smjesu za palačinke oblikujući mrežu. Pržiti najprije sa jedne a potom i sa druge strane. Na isti način ispeći još palačinki.
Piletinu isjeći na tanke trake i začiniti po ukusu pa je propržiti na vrelom ulju da porumeni. Posebno sjediniti pavlaku, rendane kisele krastavce, bijeli luk u prahu i začine po ukusu. Svježi kupus izrendati na rende. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju. Uzeti jednu mrežastu palačinku i prekriti je listovima zelene salate. Listove premazati smjesom od pavlake, preko nje rasporediti malo piletine, kupusa i pomfrita i pažljivo urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još palačinki.
- 5 dl osnovne smjesa za palačinke
- 1 zelena salata
- 500 g pilećeg bijelog mesa
- 2 dl pavlake
- 4 kisela krastavca
- prstohvat bijelog luka u prahu
- 200 g kupusa
- 4 krompira, ulje
- mješavina začina
Način pripreme:
Osnovnu smjesu za palačinke sipati u plastičnu flašu sa suženim otvorom. U teflonskom tiganju ugrejati malo ulja, a zatim iz plastične flaše po njemu istiskivati smjesu za palačinke oblikujući mrežu. Pržiti najprije sa jedne a potom i sa druge strane. Na isti način ispeći još palačinki.
Piletinu isjeći na tanke trake i začiniti po ukusu pa je propržiti na vrelom ulju da porumeni. Posebno sjediniti pavlaku, rendane kisele krastavce, bijeli luk u prahu i začine po ukusu. Svježi kupus izrendati na rende. Krompir oguliti i isjeći na štapiće, a zatim ga propržiti na vrelom ulju. Uzeti jednu mrežastu palačinku i prekriti je listovima zelene salate. Listove premazati smjesom od pavlake, preko nje rasporediti malo piletine, kupusa i pomfrita i pažljivo urolovati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još palačinki.
Primjedbe
Objavi komentar