Sastojci:
Način pripreme:
Svinjske filee očistiti od žilica, isjeći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone isjeći na listove, a crni luk što sitnije isjeckati. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promiješati.
Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati. Posebno umutiti sok od paradajza, bijelo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadole. Preliti ih pripremljenom mješavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.
- 2 svinjska filea
- 400 g šampinjona
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 4 kašike prezli
- 3 dl soka od paradajza
- 1 dl bijelog vina
- 1 kašikica šećera
- 2 dl juneće supe
- mješavina začina
- ulje, biber
Način pripreme:
Svinjske filee očistiti od žilica, isjeći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone isjeći na listove, a crni luk što sitnije isjeckati. Na malo ulja propržiti crni luk pa dodati šampinjone i dinstati na umjerenoj temperature dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Pred kraj dinstanja začiniti po ukusu. Dinstane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i prezle te promiješati.
Na svaku šniclu staviti kašiku fila od pečuraka, a bočne stranice saviti ka unutra i urolovati. Posebno umutiti sok od paradajza, bijelo vino, juneću supu, šećer i začine po ukusu. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolnice sa završecima okrenutim nadole. Preliti ih pripremljenom mješavinom od paradajza da ugreznu i poklopiti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.
Primjedbe
Objavi komentar