Sastojci:
Tijesto:
Preljev:
Priprema:
Tijesto:
Izmiksati jaja sa šećerom, limunovom koricom i malo soli. Dodati omekšali maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Tijesto (bit će to mekano prhko tijesto) rasporediti u namašćen i pobrašnjen lim veličine cca 35×27 cm te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 st.C 10 minuta! Dok se tijesto peče za preljev promiješati kiselo vrhnje sa šećerom, jajima, vanilin šećerom i gustinom. Tijesto nakon 10 minuta izvaditi iz pećnice, rasporediti po njemu višnje i sve zajedno preliti preljevom. Vratiti u pećnicu na 25 minuta. Pečeno po želji posuti šećerom u prahu ali ako vam kao meni, ostanu trešnje pri vrhu, onda šećerenje nije potrebno.
Tijesto:
- 4 jaja
- 15 dag šećera
- 1 naribana limunova korica
- prstohvat soli
- 30 dag brašna
- pola praška za pecivo
- 20 dag omekšalog maslaca ili margarina
Preljev:
- 2 dl kiselog vrhnja
- 5 dkg šećera
- 2 jaja
- 2 vanilin šećera
- 1 puna žlica gustina
- 50 dag očišćenih trešanja
- ulje za lim
- brašno za lim
- šećer u prahu za posipanje kolača
Priprema:
- Trešnje oprati i izvaditi im koštice. Uključiti pećnicu na 200 st.C.
Tijesto:
Izmiksati jaja sa šećerom, limunovom koricom i malo soli. Dodati omekšali maslac i brašno pomiješano sa praškom za pecivo.Tijesto (bit će to mekano prhko tijesto) rasporediti u namašćen i pobrašnjen lim veličine cca 35×27 cm te staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 st.C 10 minuta! Dok se tijesto peče za preljev promiješati kiselo vrhnje sa šećerom, jajima, vanilin šećerom i gustinom. Tijesto nakon 10 minuta izvaditi iz pećnice, rasporediti po njemu višnje i sve zajedno preliti preljevom. Vratiti u pećnicu na 25 minuta. Pečeno po želji posuti šećerom u prahu ali ako vam kao meni, ostanu trešnje pri vrhu, onda šećerenje nije potrebno.
Primjedbe
Objavi komentar