BEZ VAGANJA I PEČENJA OMILJENI DESERT SVIM MALIŠANIMA. KINDER MAXI KING!!

Sastojci:

krema:

0,5l vrhnja za slag
1 zlica meda
1 zlica karamele
1 zlica mlijeka u prahu
1 zlica vanil secera
1 mljevena zelatina
karamel
200g secera
200 ml slatkog vrhnja
2 zlice vode
20 g margarina
na vrh noza soli

cokoladni preljev:

200 g mlijecne cokolade
100 g tamne cokolade
50 g margarina
par kapi ulja

posip:

4 zlice mljevenih ljesnjaka
4 zlice mljevenih badema
5 zlica mljevenog corn flakesa

Priprema:

Napraviti karamel (kuhati oko 3 min da bude malo gusci) izmutiti vrhnje za slag te polagano dodavati ostale sastojke, zelatinu natopiti, pa zagrijati i sipati mlaku u kremu. Pola kreme ravnomjerno nasipati po plehu papirom za pecenje, a drugu polovicu isto sipati na drugi pleh i staviti u hladnjak. Kada se krema stegne premazati je prohlađenom karamelom(ali ne skroz ohlađenim jer se nece moci mazati), te poklopiti drugom “korom” kreme i odlijepiti papir sa nje. Dobro ohladiti u zamrzivacu i rezati na kocke te kockama odrezati spiceve tako da bude kao elipsa, “elipse” preliti otopljenom cokoladom i posuti promjesanom smjesom ljesnjaka, badema i corn flakesa, okrenuti premazati zadnju stranu i nju posuti . Dobro ohladiti

Posluživanje:

s obzirom da je karamelu dosta zahtjevno napraviti, te zbog toga cesto ne uspije slastica moze sekoristiti i kupovni dulce de leche, puno je brze i jednostavnije 🙂

Primjedbe