BUREK SA MESOM BEZ KORA: NEŠTO POSEBNO A VRLO JEDNOSTAVNO!!!

Ovako pripremljen burek, pita, kako god ga budete poželeli nazvati, veoma je ukusan, a što je još važnije, izuzetno lak i brz za pripremu. Možete ga poslužiti toplog, a jednako je dobrog ukusa i hladan.

Sastojci:

  • 300 gr mlevenog mesa 
  • 2  glavice crnog luka
  • 4 jajeta
  • 1 šoljica mleka
  • 1 jogurt (čaša od 2 dcl)
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so (stavila sam 2 kašikice)
  • biber (stavila sam 1 ravnu kašikicu)
  • ulje za tepsiju

Priprema:

Crni luk iseckati na sitno. Ja se uglavnom uhvatim multisecka, pa ako imate, slobodno se i vi poslužite istim. Pomešajte mleveno meso, crni luk, jaja, jogurt, mleko i začine. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve zajedno dobro sjedinite. Sipajte u dobro podmazanu tepsiju, najlepše bi bilo okruglu, te stavite da se peče na 200°C oko 45 minuta. Možete poslužiti toplo ili hladno, kako sam gore i navela.

Isecite na komade i tako servirajte. Moja prva pomisao za kombinaciju uz ovaj burek bilo je kiselo mleko, te sam isto ponudila svojim ukućanima. Za sebe i onaj maštovitiji deo moje familije (maštovitiji na temu kombinacija hrane, a to je moje starije dete), pripremila sam sos od jabuka, koji je bio odličnog ukusa i još bolje išao uz ovaj burek sa mesom. Odaberite svoju kombinaciju i isprobajte, ukusno je! Prijatno!

Primjedbe