Potrebno vam je:
Priprema:
Pomorandže dobro oprati, oljuštiti i kore bariti u vodi. Kad voda provri, baciti vodu, naliti svežu i ponovo bariti.
Postupak ponoviti oko 10 puta, dok kore ne budu potpuno meke. Ohlađene i oceđene kore samleti i sjediniti sa ostalim sastojcima. Smesu ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim od nje praviti kuglice pa svaku uvaljati u kristal – šećer. Držati 24 sata na hladnom pre služenja
- 4 velike ‘jafa’ pomorandže sa debelom korom,
- 150gr mlevenih badema,
- 150gr šećera,
- 1 strugana jabuka
Priprema:
Pomorandže dobro oprati, oljuštiti i kore bariti u vodi. Kad voda provri, baciti vodu, naliti svežu i ponovo bariti.
Postupak ponoviti oko 10 puta, dok kore ne budu potpuno meke. Ohlađene i oceđene kore samleti i sjediniti sa ostalim sastojcima. Smesu ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim od nje praviti kuglice pa svaku uvaljati u kristal – šećer. Držati 24 sata na hladnom pre služenja
Primjedbe
Objavi komentar