PREDIVNO PECIVO, LAKO SE NAPRAVI A IZGLEDA PREDIVNO. MORATE IH PROBATI!

Predivno pecivo, lako se napravi a izgleda lepo. Izvana krckave a unutra mekane. Napravite ih, znam da ce vam se dopasti. Ja sam ih pravila bez fila, a ako vi zelite stavite fil koji volite.

Sastojci:

  • oko 1kg brasna 
  • 1 kocka Kvasca 
  • 2 kasicice soli 
  • 1 kasicica secera 
  • 200ml tople vode 
  • 200ml toplog mleka 
  • 250ml ulje 
  • 2 kom. jaja 
  • 1 jaje
  • malo ulja za premazivanje 

Priprema:

Ako stavljate fil smanjite kolicine soli na 2kasicice.Malo margarina za premazivanje kiflica skoro na samom kraju Priprema U vangli stavimo mleko i vodu i rastvorimo kvasac. Dodamo so, secer, ulje i jaja, promesamo i dodavajuci brasno umesimo testo. Ostavimo ga da nadoge, prekriveno pacetom. Ja ga stavljam u rerni na 50stepeni i onda brze nadoge. Nadoslo testo razmesimo i podelimo ga na male loptice, velicine veceg oraha.

 Po zelji mozete napraviti vece loptice. Svaku lopticu rasucemo i zasecemo je 5-6 ali ne do kraja, kao na slici. Lagano zarolamo koricu, pocevsi od ne secenog kraja, i dibijemo valjak u formi gusenise. Ovo uradimo sa sve loptice koje stavljamo u pleh sa pek papirom. Ostavimo ih da nadogu. Nadosle kiflice premazemo umucenim jajetom sa malo ulja. Pecemo ih na 200 stepeni dok ne dobiju finu boju, oko 30-40min. Pred sam kraj kiflice nabrzinu premazemo margarinom i vratimo ih u pecnici jos 4-5 min. Mozete ih posluziti sa svemu sto vam je po volji!

Primjedbe