SASTOJCI:
- jufka
- 500 g brasna
- 1 kasikica soli
- 4 kasike ulja
- 260 ml mlake vode
- tirit ili nadjev
- 400 g svjezeg sira
- 150 g jogurta
- 3 jaja
- soli koliko ko voli
Priprema:
U pomjesano brasno i so dodajte ulje i dobro utarite rukom. Postepeno dodajite vodu i umjesite jako glatko tijesto – da se pojave mjehurici. Premazite uljem, poklopite posudu i neka tijesto odmara. Za tirit ili nadjev pomjesajte sve navedene sastojke i posolite po potrebi. Jufku na brasnom posutom radnom stolu rastanjite i prebacite na carsaf.
Namazite uljem i pustite da odstoji kako bi se lako razvlacila. Razvucite i “namazite” nadjevom. Savijajte u rolne (najlakse – podizati carsaf – gotovo pa samo ide 🙂 ) i motajte kako zelite. Ono je pa prava bosanska u okruglu tepsiju sa sredine pa sve do kraja u krug…ali tu tepsiju jos nisam nabavila…do tada moze i ovako u “kovrcove”. Ponovo ih malo nakapajte uljem. Pece se na od 220-180 pred kraj nekih 30 tak minuta.
Primjedbe
Objavi komentar