Sastojci
za tjesto
za tjesto
- 1 kg pirea od krumpira
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- malo soli
- 40 dkg oštrog brašna
- 20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih)
- malo krušnih mrvica
- malo ulja
Priprema
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku).
Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku).
Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu.
Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na ulju.
Posluživanje
Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.!
Posluživanje
Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.!
Primjedbe
Objavi komentar