Sastojci
Za testo
Za testo
- 300 g brasna
- 3 zumanca
- malo soli
- naribana limunova kora
- oko 1 dl mleka
- 20 g kvasca
Za fil
- 100 g maslaca
- 100 g secera
- 1 vanilin secer
- 1 dl mleka
- 1 kasika secera
Priprema
Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo sa pripremljenim kvascem i ostaviti da odmara 20 minuta.
Razviti koru debljine 0, 5, cm (oko 35×35 cm), pa preko cele povrsine namazati filom od umucenog maslaca i secera.
Zaviti kao rolat i seci na 4 cm duge komade.
Staviti ruzice na podmazan pleh ali paziti da se ne dodiruju.
Od gore navedenih sastojaka zamesiti testo sa pripremljenim kvascem i ostaviti da odmara 20 minuta.
Razviti koru debljine 0, 5, cm (oko 35×35 cm), pa preko cele povrsine namazati filom od umucenog maslaca i secera.
Zaviti kao rolat i seci na 4 cm duge komade.
Staviti ruzice na podmazan pleh ali paziti da se ne dodiruju.
Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 C oko 30 minuta.
Pre kraja pecenja, staviti da provri mleko i secer, pa jos toplo preliti preko svake ruzice. Zapeci jos malo.
Postupak rada mozete pogledati ovde:
Posluživanje
Ruzice posebno prijaju dok su tople, ali su isto tako fine i kad se ohlade.
Recept sam pronasla u kuvaru “Jela iz leda” grupe autora, pa bi trebalo da dobro podnose zamrzavanje, mada nisam probala. Zamrznuti ih nepecene, a pre pecenja ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo opuste.
Pre kraja pecenja, staviti da provri mleko i secer, pa jos toplo preliti preko svake ruzice. Zapeci jos malo.
Postupak rada mozete pogledati ovde:
Posluživanje
Ruzice posebno prijaju dok su tople, ali su isto tako fine i kad se ohlade.
Recept sam pronasla u kuvaru “Jela iz leda” grupe autora, pa bi trebalo da dobro podnose zamrzavanje, mada nisam probala. Zamrznuti ih nepecene, a pre pecenja ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo opuste.
Primjedbe
Objavi komentar