Sastojci
Patišpanj
– 3 jaja
– 1 šolja šećera
– 1 šolja mlijeka
– 1/2 šolje ulja
– 100 g Pšeničnog grisa Podravka
– 100 g mljevenih oraha
– 100 g grožđica
Patišpanj
– 3 jaja
– 1 šolja šećera
– 1 šolja mlijeka
– 1/2 šolje ulja
– 100 g Pšeničnog grisa Podravka
– 100 g mljevenih oraha
– 100 g grožđica
– 3 jabuke izrendane
– 3 kašike brašna
– 1 Prašak za pecivo Docela
– 1 Vanilin šećer Dolcela
– cimet po želji
Glazura
– 100 g čokolade za kuhanje
– 3-4 kašike šećera u prahu
– 1 kašika ulja
– malo mlijeka
– 3 kašike brašna
– 1 Prašak za pecivo Docela
– 1 Vanilin šećer Dolcela
– cimet po želji
Glazura
– 100 g čokolade za kuhanje
– 3-4 kašike šećera u prahu
– 1 kašika ulja
– malo mlijeka
Priprema
Pjenasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati ostale sastojke. Poželjno je grožđice prethodno namočiti u toplu vodu.
Smjesa će biti dosta rijetka i neka vas to ne brine.
Pjenasto umutiti jaja i šećer, a potom dodati ostale sastojke. Poželjno je grožđice prethodno namočiti u toplu vodu.
Smjesa će biti dosta rijetka i neka vas to ne brine.
Peći na 180° C oko 30 min u plehu 25×35 cm, obloženog pek papirom. Provjeriti čačkalicom ili nožem da li je tijesto pečeno
Za glazuru otopiti na pari čokoladu, dodati joj šećer i mlijeka do postizanja željene gustine i dodati ulje za sjaj. Umjesto ulja može se koristiti puter ili margarin. Glazuru preliti preko prohlađenog patišpanja i ostaviti da se sve lijepo ohladi.
Za glazuru otopiti na pari čokoladu, dodati joj šećer i mlijeka do postizanja željene gustine i dodati ulje za sjaj. Umjesto ulja može se koristiti puter ili margarin. Glazuru preliti preko prohlađenog patišpanja i ostaviti da se sve lijepo ohladi.
Primjedbe
Objavi komentar