POTREBNO:
- 500 gr gotovih kora za pitu
- 300 gr sira
- 2 jaja
- ulje i so
- 1 manje pakovanje kvasca
- prstohvat šećera
- kašičica soli
- 3 jaja
- 4 šoljice mlijeka
- 2 šoljice ulja
- 3 šolje brašna
PRIPREMA:
Premaz:
U suhi kvasac dodajte malo tople vode,a zatim pošećerite i posolite.Nakon što vam je kvasac nadošao dodajte jaja,brašno,mlijeko i ulje.
Sve dobro izmiješajte kako bi dobili gušću smjesu.
Premaz:
U suhi kvasac dodajte malo tople vode,a zatim pošećerite i posolite.Nakon što vam je kvasac nadošao dodajte jaja,brašno,mlijeko i ulje.
Sve dobro izmiješajte kako bi dobili gušću smjesu.
Fil od sira:
Sir izgnječite i dodajte ga u umućena jaja pa sve posolite i izmiješajte.
Položite prvu koru i nanesite premaz,zatim stavite preko drugu koru,premažite,nakon toga treću,premažite i na treću koru stavite fil od sira.
ivice dodatno pritisnite da fil ne curi,pa sve smotajte u rolnu.
tepsiju pomastite i pecite pitu oko 40 minuta na 220°.
Sir izgnječite i dodajte ga u umućena jaja pa sve posolite i izmiješajte.
Položite prvu koru i nanesite premaz,zatim stavite preko drugu koru,premažite,nakon toga treću,premažite i na treću koru stavite fil od sira.
ivice dodatno pritisnite da fil ne curi,pa sve smotajte u rolnu.
tepsiju pomastite i pecite pitu oko 40 minuta na 220°.
Primjedbe
Objavi komentar