Potrebni sastojci:
- jaja 6
- šećer 6 kašika
- brašno 6 kašika
- kakao 2 kašike
- prašak za pecivo 1 kesica
- topla voda 6 kašika
- slatka pavlaka 500 ml
- želatin 1 kesica
- hladna voda 4 kašike
- čokoladni preliv
- čokolada 200 g
- ulje 2 kašike
- margarin 50 g
- voda 50 ml
- glazura:
- čokolada 100 g
- margarin 50 g
- ulje 2 kašike
Način pripreme:
Umutiti 3 bjelanca sa 3 kašike šećera, zatim dodati žumanca, sjediniti, pa dodati praškaste sastojke, 3 kašike brašna, kašiku kakaa,1/2 kesice praška za pecivo i 3 kašike tople vode. Lagano promiješati varjačom i izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Tako napraviti još jednu koru.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Za to vrijeme umutiti slatku pavlaku. Na tihoj vatri rastopiti želatin, pa dodati u umućenu slatku pavlaku i mutiti dok se ne sjedini.
Umutiti 3 bjelanca sa 3 kašike šećera, zatim dodati žumanca, sjediniti, pa dodati praškaste sastojke, 3 kašike brašna, kašiku kakaa,1/2 kesice praška za pecivo i 3 kašike tople vode. Lagano promiješati varjačom i izliti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Tako napraviti još jednu koru.
Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri. Za to vrijeme umutiti slatku pavlaku. Na tihoj vatri rastopiti želatin, pa dodati u umućenu slatku pavlaku i mutiti dok se ne sjedini.
U šerpici otopiti čokoladu za preliv, sa uljem, margarinom i vodom, pa prohladiti.
Koru premazati sa polovinom umućene slatke pavlake, zatim preliv, staviti u frižider desetak minuta, pa namazati drugi dio fila. Staviti drugu koru i glazuru. Ostaviti da se stegne, pa sjeći po želji.
Koru premazati sa polovinom umućene slatke pavlake, zatim preliv, staviti u frižider desetak minuta, pa namazati drugi dio fila. Staviti drugu koru i glazuru. Ostaviti da se stegne, pa sjeći po želji.
Primjedbe
Objavi komentar