Sastojci:
Priprema:
Korak 1.
Umutiti 2 jaja, šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u velikom plehu tanju koru. Podelite je na pola jedan deo izmrvite.
Korak 2.
U izmrvljeni deo dodajte nastruganu narandžu, džem, mleko i ulje napravite jednoličnu smesu. ovom smesom filovati preostalu polovinu kore. Napraviti glazuru od čokolade, putera i mleka preliti preko fila . Ohladiti iseći na željene oblike.
- 2 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 10 kašika ulja
- 15 kašika brašna
- prašak za pecivo
- 4 kašike džema od kajsije
- veća nastrugana zamrznuta narandža
- 4 kašike mleka
- 2 kašike ulja
- 100 g čokolade
- 50 g putera
- 2 kašike mleka
Priprema:
Korak 1.
Umutiti 2 jaja, šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo ispecite u velikom plehu tanju koru. Podelite je na pola jedan deo izmrvite.
Korak 2.
U izmrvljeni deo dodajte nastruganu narandžu, džem, mleko i ulje napravite jednoličnu smesu. ovom smesom filovati preostalu polovinu kore. Napraviti glazuru od čokolade, putera i mleka preliti preko fila . Ohladiti iseći na željene oblike.
Primjedbe
Objavi komentar