Očekujete goste, a nemate kolač? Ne brinite za pola sata možete napraviti jako ukusan i jednostavan kolač koji se ne peče, naziva vanil-bajadera. Volite lješnike u kolačima? Onda je ovo pravi recept za vas! Za samo pola sata napravit ćete ukusnu vanil-bajaderu s lješnicima.
Keks biskvit
– 100 g margarina/maslaca
– 50 g šećera
– 2 žlice kakaa
– 250 g mljevenog keksa
– 100 g isjeckanih i preprženih lješnika
– 50 ml soka od narandže
Krema
- 400 ml mlijeka
- 1 puding od vanile
- 2 kašike šećera
- 50 g margarina/maslaca
Glazura:
– 100 g čokolade
– 30 g margarina/maslaca
– malo vode
Priprema:
Pjenasto umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže i lagano mješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje pa sipati pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanile, umutiti ga i skuhati u ostatku zagrijjanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Krem preliti preko keks biskvita i preliti glazurom od čokolade.
Kolač ohladiti te rashlađen poslužiti.
Keks biskvit
– 100 g margarina/maslaca
– 50 g šećera
– 2 žlice kakaa
– 250 g mljevenog keksa
– 100 g isjeckanih i preprženih lješnika
– 50 ml soka od narandže
Krema
- 400 ml mlijeka
- 1 puding od vanile
- 2 kašike šećera
- 50 g margarina/maslaca
Glazura:
– 100 g čokolade
– 30 g margarina/maslaca
– malo vode
Priprema:
Pjenasto umutiti margarin/maslac sa šećerom. U to dodati keks, lješnike, kakao i sok od narandže i lagano mješati. Kalup obložiti s papirom za pečenje pa sipati pripremljenu keks smjesu. U malo mlijeka dodati jedan puding od vanile, umutiti ga i skuhati u ostatku zagrijjanog mlijeka sa šećerom. U ohlađen puding dodati margarin/maslac i dobro izraditi. Krem preliti preko keks biskvita i preliti glazurom od čokolade.
Kolač ohladiti te rashlađen poslužiti.
Primjedbe
Objavi komentar