OBLATNE SA JAFFA KEKSOM GOTOVE ZA 15 MINUTA

Sastojci
  • 2 kore oblatne
  • 7 kasika mlijeka
  • 200 g secera (moze i u prahu)
  • 250g margarina/maslaca
  • 150 g oraha
  • 200 g mljevenog petit keksa
  • 3 kom jaja
  • 100g cokolade za kuvanje
  • 2 kutije jaffa keksa

Priprema
Rastopiti margarin na laganoj vatri, doadati mlijeko i secer i mijesati da se istopi secer. Dodati cokoladu za kuvanje, keks i orahe i na kraju dodati i izmiksana jaja. Kratko kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta. Ostaviti da se malo prohladi.
Oblatne skratiti sa krace strane za neka 4 cm.
Prvu koru filovati sa pola fila, zatim poredati jaffa keks (natopiti keks u mlijeko). Keks redati sa razmakom za sirinu prsta. Posebno premazati drugi list oblatne i staviti preko keksa. Dobro pritiskati oblatnu kako bi se fil rasporedio i izmedju keksa.
Ostaviti da se stegne, najbolje preko noci.
Umjesto mljevenih oraha mozete staviti i 100 g kokosa, kako ko voli

Primjedbe