Sastojci
FIL
Priprema
1.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 3 dela. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
2.
Fil: na ulju izdinstati luk, dodati šampinjone izrezane na listiće, vegetu, biber i malo peršuna.
3.
Od prve trećine testa rastanjiti koricu i staviti u pleh. Premazati kečapom i rasporediti polovinu fila odozgo. Na to staviti drugu rastanjenu koricu, pa opet premazati kečapom i preostalom polovinom fila. Preko toga ide treća korica, koja se premaže kečapom i pospe susamom.
4.
Peći na 180° dok ne porumeni.
- 2 dcl ulja
- 2 dcl kisele vode
- 25g kvasca
- kašičica soli
- pola kašičice šećera
- brašno
FIL
- 1/2 kg šampinjona
- 300g crnog luka
- vegeta
- biber
- peršun
- 200g kečapa
- susam
Priprema
1.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 3 dela. Ostaviti da odstoji 15 minuta.
2.
Fil: na ulju izdinstati luk, dodati šampinjone izrezane na listiće, vegetu, biber i malo peršuna.
3.
Od prve trećine testa rastanjiti koricu i staviti u pleh. Premazati kečapom i rasporediti polovinu fila odozgo. Na to staviti drugu rastanjenu koricu, pa opet premazati kečapom i preostalom polovinom fila. Preko toga ide treća korica, koja se premaže kečapom i pospe susamom.
4.
Peći na 180° dok ne porumeni.
Primjedbe
Objavi komentar