BOGATA POSNA TORTA SA ŠAMPINJONIMA

Sastojci

  • 2 dcl ulja
  • 2 dcl kisele vode
  • 25g kvasca
  • kašičica soli
  • pola kašičice šećera
  • brašno

FIL

  • 1/2 kg šampinjona
  • 300g crnog luka
  • vegeta
  • biber
  • peršun
  • 200g kečapa
  • susam


Priprema
1.
Umesiti testo od navedenih sastojaka i podeliti na 3 dela. Ostaviti da odstoji 15 minuta.

2.
Fil: na ulju izdinstati luk, dodati šampinjone izrezane na listiće, vegetu, biber i malo peršuna.

3.
Od prve trećine testa rastanjiti koricu i staviti u pleh. Premazati kečapom i rasporediti polovinu fila odozgo. Na to staviti drugu rastanjenu koricu, pa opet premazati kečapom i preostalom polovinom fila. Preko toga ide treća korica, koja se premaže kečapom i pospe susamom.

4.
Peći na 180° dok ne porumeni.

Primjedbe