DEKORATIVNI ČUPAVCI

Sastojci

  • 4 kom. jaja
  • 200gr secera
  • 60ml ulja
  • 60ml tople vode
  • 215gr brasna
  • 1 vanil.secer
  • 1 prasak za pecivo

Umak

  • 250ml mlijeka
  • 4 kasike kakaa
  • 100gr secera
  • kokos za uvaljati cupavce


Priprema
Zagrite pecnicu na 175°C.
Pripremite tepsiju velicine 27/41 (ako imate u setu 3 duboke teprije to je ona najveca) oblozite dno pek-papirom ili premazite maslacem i pospite sa malo brasna..
Jaja dobro umutite sa secerom i van.secerom.
Stalno muteci dodajte ulje i toplu vodu u mlazu,preko umucene smjese prosite brasno promjesano sa praskom za pecivo.
Izmjesajte,istresite u tepsiju i kratko pecite(nek se kora ispece,ali neka po vrhu ostane svijetla)
Ostavite koru u tepsiji neka se ohladi.
Dok se kora pece pripremite sos..Izmjesajte zajedno mlijeko sa secerom i kakaaom.Kratko prokuhajte stalno mjesajuci da se smjesa malo zgusne.Ohladite.
Ohladenu koru isjecite na vece kocke.
Svaku kocku presjecite,da dobijete trougao..
U duboki tanjir istrecite umak,u drugi tanjir kokos.
Svaki trougao,samo stranice kratko umocite u umak pa u kokos.Sredina ostaje svijetla..
Redajte ih uspravno na veci pleh ili tepsiju.

Primjedbe