KOLAČ SAVANA Mekan I Sočan. Kakao Korice, Krem Od Žumanaca I Sve Prošarano Korama Od Belanaca I Maka.

Mekan i sočan. Kakao korice, krem od žumanaca i sve prošarano korama od belanaca i maka.

Korica sa makom:


  • 6 belanaca
  • 60 ml hladne vode
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 5 gr praška za pecivo
  • 2 kašike mlevenog maka

Kakao kora:


  • 1 jaje
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 5 kašika ulja
  • 210 gr brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 5 gr praška za pecivo

Fil:


  • 6 žumanaca
  • 350 ml mleka
  • 2 kašike gustina
  • 150 gr šećera
  • 250 gr maslaca ili margarina


PRIPREMA:

Ulupati belanca sa šećerom u jaku penu pa dodati brašno, mak i prašak za pecivo i sve sjediniti varjačom.

Istresti u obložen veliki pleh od rerne i staviti da se peče u pretho zagrejanu rernu na 180 stepeni 15 – 20 minuta.

Za drugu koru jaje, šećer, ulje i mleko ulupati pa dodati sitno izrendanu mlečnu čokoladu.

Zatim dodati brašno i prašak za pecivo i umesiti testo.

Testo razvući na obrnut pleh u kojem ste pekli prvu koru, izbockati viljuškom pa u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni staviti da se peče 15 minuta.

Obe kore preseći na pola da se dobiju dve manje ( 30 x 20 )

Za fil pomešati sve sastojke sem margarina pa staviti na laganu vatru uz mešanje skuvati krem. Ostaviti da se potpuno ohladi.

Ulupati margarin pa mu dodati ohladjen krem i sve umutiti.

Nafilovati korice ovim kremom, po četvrtina krema ide izmedju korica i na gornju se maže krema a odgore može po želji glazura, šlag, slatka pavlaka, šlag krem ili rendana čokolada.

Ostaviti kolač da malo odstoji pa poslužiti.

Prijatno.

Primjedbe