KREMASTE PARIŠKE VANILIN KIFLICE! LAGANO SE NAPRAVI, IAKO NE IZGLEDA TAKO…

SASTOJCI:
dizano tijesto:

  • 1/2 kg brašna
  • 2 žličice suhog kvasca
  • 7 dag šećera
  • kašikica soli
  • 2 dl mlijeka
  • 1 jaje
  • 10 dag maslaca, sobne temperature


NADJEV:

  • gušći puding od vanilije
  • marmelada , nutella
  • premaz:
  • 1 žutanjak
  • listići badema, prženi lješnjaci ili krupni šećer za posip

PRIPREMA:

Od svih sastojaka za tijesto, osim maslaca, zamijesite tijesto i pustite da odstoji dok mu se volumen ne udvostruči. Istresite ga na dasku, premažite maslacem i presavinite nekoliko puta. Pustite da ostoji još oko pola sata. Podijelite ga na 15 komada. Svaki razvaljajte na ovalni oblik, pola tog ovala razvaljajte , a pola razrežite nožem na duge trake.

Stavite filu na gornji dio, preklopite, pritisnite prstima da nadjev ne iscuri i zamotajte sve skupa, pazeći da se trake tijesta poslože uredno. Premažite kiflice umućenim jajem i pospite listićima badema, sjeckanim prženim lješnjacima ili krupnim šećerom. Pustite da se još malo dignu u plehu, na papiru za pečenje. Pecite na 180°C dok lijepo ne porumene.
Posluživanje:
Nadjevala sam ih marmeladom od gorkih naranči, te tvrđim pudingom od vanilije.

Primjedbe