Posni dani na vodi lakše se podnose kada ima nešto i slatko da se pojede. Ove posne oblande s jabukama u kojima ima još i oraha, zaslađene su pošteno ratlukom koji ide u njih, iako su jabuke kisele.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Pržimo šećer dok ne porumeni, pa onda dodamo prethodno oljuštene i izrendane kisele jabuke. Pržimo dok ne ispari cela tečnost. Kada se smesa ohladi, dodamo seckani ratluk i orahe.
Isfilujemo dva para kora oblandi, pa pritisnemo težim predmetom da se oblande zalepe.
Ukoliko vam je dovoljno da isfilujete samo jedno pakovanje oblandi, sve sastojke treba umanjiti za polovinu.
Prijatno!
SASTOJCI:
- 2 velike oblande
- 1 kilogram crvenog ratluka (ruža, višnja, brusnica…)
- 6 kiselih jabuka
- 200 grama seckanih oraha
- 500 grama šećera
PRIPREMA:
Pržimo šećer dok ne porumeni, pa onda dodamo prethodno oljuštene i izrendane kisele jabuke. Pržimo dok ne ispari cela tečnost. Kada se smesa ohladi, dodamo seckani ratluk i orahe.
Isfilujemo dva para kora oblandi, pa pritisnemo težim predmetom da se oblande zalepe.
Ukoliko vam je dovoljno da isfilujete samo jedno pakovanje oblandi, sve sastojke treba umanjiti za polovinu.
Prijatno!
Primjedbe
Objavi komentar