Sastojci
Priprema
Najpre sa mesa skinuti kožicu (ako više volite sa kožicom možete je ostaviti).
Pomešati kiselu pavlaku, senf, ulje, Vegetu, so, biber i rendani beli luk, pa sve dobro sjediniti.
Meso umakati u sos i ređati ga u nauljenu tepsiju.
Preostalom smesom preliti meso i rasporediti krompir sečen na kockice.
Tepsiju prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
Skinuti foliju i vratiti tepsiju u pećnicu još 10 minuta.
Posluživanje
Recept je iz časopisa ”Pošalji recept” uz moje male izmene.
Poslužite toplo uz zelenu salatu. Uživajte u ovom preukusnom jelu, prijatno
- 4 pileća bataka
- 4 pileća karabataka
- 450 g kisele pavlake3 kašike senfa
- 4 čena belog luka
- 1 dl maslinovog ulja
- malo Vegete
- malo soli
- malo bibera
- 3-4 krompira
Priprema
Najpre sa mesa skinuti kožicu (ako više volite sa kožicom možete je ostaviti).
Pomešati kiselu pavlaku, senf, ulje, Vegetu, so, biber i rendani beli luk, pa sve dobro sjediniti.
Meso umakati u sos i ređati ga u nauljenu tepsiju.
Preostalom smesom preliti meso i rasporediti krompir sečen na kockice.
Tepsiju prekriti folijom i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 50 minuta.
Skinuti foliju i vratiti tepsiju u pećnicu još 10 minuta.
Posluživanje
Recept je iz časopisa ”Pošalji recept” uz moje male izmene.
Poslužite toplo uz zelenu salatu. Uživajte u ovom preukusnom jelu, prijatno
Primjedbe
Objavi komentar