BALERINA TORTA: Lagana, kremasta, jednostavna za pripremu…

Sastojci: Za koru: 8 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaa, 5 kašika oštrog brašna Za fil: 300 g mljevenog keksa, 300 ml mlijeka, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 150 g proprženih mljevenih lješnjaka, 2 kesice vanilin šećera Za glazuru: 250 ml slatkog vrhnja, 300 g čokolade Priprema: U šaum od bjelanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umiješajte prosijano brašno i kakao. Masu ispecite u rerni zagrijanoj na 180 °C dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa. Ohladite i isjecite na tri dijela, da dobijete tri kore. Za fil pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mljeveni keks preliven mlakim mlijekom u kome ste razmutili vanilin šećer. U masu dodajte propečene mljevene lješnnjake i nafilujte kore. Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkom vrhnju.
Sastojci: Za koru: 8 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaa, 5 kašika oštrog brašna Za fil: 300 g mljevenog keksa, 300 ml mlijeka, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 150 g proprženih mljevenih lješnjaka, 2 kesice vanilin šećera Za glazuru: 250 ml slatkog vrhnja, 300 g čokolade Priprema: U šaum od bjelanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umiješajte prosijano brašno i kakao. Masu ispecite u rerni zagrijanoj na 180 °C dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa. Ohladite i isjecite na tri dijela, da dobijete tri kore. Za fil pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mljeveni keks preliven mlakim mlijekom u kome ste razmutili vanilin šećer. U masu dodajte propečene mljevene lješnnjake i nafilujte kore. Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkom vrhnju.
Sastojci:
Za koru:
8 jaja,
8 kašika šećera,
3 kašike kakaa,
5 kašika oštrog brašna
Sastojci: Za koru: 8 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaa, 5 kašika oštrog brašna Za fil: 300 g mljevenog keksa, 300 ml mlijeka, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 150 g proprženih mljevenih lješnjaka, 2 kesice vanilin šećera Za glazuru: 250 ml slatkog vrhnja, 300 g čokolade Priprema: U šaum od bjelanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umiješajte prosijano brašno i kakao. Masu ispecite u rerni zagrijanoj na 180 °C dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa. Ohladite i isjecite na tri dijela, da dobijete tri kore. Za fil pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mljeveni keks preliven mlakim mlijekom u kome ste razmutili vanilin šećer. U masu dodajte propečene mljevene lješnnjake i nafilujte kore. Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkom vrhnju.Za fil:
300 g mljevenog keksa,
300 ml mlijeka,
250 g maslaca,
250 g šećera u prahu,
150 g proprženih mljevenih lješnjaka,
2 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
250 ml slatkog vrhnja,
300 g čokolade
Sastojci: Za koru: 8 jaja, 8 kašika šećera, 3 kašike kakaa, 5 kašika oštrog brašna Za fil: 300 g mljevenog keksa, 300 ml mlijeka, 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 150 g proprženih mljevenih lješnjaka, 2 kesice vanilin šećera Za glazuru: 250 ml slatkog vrhnja, 300 g čokolade Priprema: U šaum od bjelanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umiješajte prosijano brašno i kakao. Masu ispecite u rerni zagrijanoj na 180 °C dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa. Ohladite i isjecite na tri dijela, da dobijete tri kore. Za fil pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mljeveni keks preliven mlakim mlijekom u kome ste razmutili vanilin šećer. U masu dodajte propečene mljevene lješnnjake i nafilujte kore. Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkom vrhnju.
Priprema:
U šaum od bjelanaca i šećera dodajte žumanca i lagano umiješajte prosijano brašno i kakao.
Masu ispecite u rerni zagrijanoj na 180 °C dok se biskvit ne odvoji od stranice kalupa.
Ohladite i isjecite na tri dijela, da dobijete tri kore.
Za fil pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte mljeveni keks preliven mlakim mlijekom u kome ste razmutili vanilin šećer.
U masu dodajte propečene mljevene lješnnjake i nafilujte kore.
Ostavite tortu u frižideru da se fil stegne, a naknadno prelijte glazurom koju ste napravili od čokolade rastopljene u slatkom vrhnju.

Primjedbe