Sastojci:
Za koru:
Za krem:
Za glazuru:
Priprema:
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca. Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje. Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke. Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji. Savet: Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas
Za koru:
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 4 jajeta
- 120 g Menaž čokolade
- 1 kašika kakaoa
- 1 kesica vanilin šećera
- 70 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 70 ml slatke pavlake
- 120 ml mleka
Za krem:
- 400 g nutele
- 400 g krem sira
- 250 g seckanih lešnika
- 100 g napolitanki
Za glazuru:
- 200 g Menaž čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca. Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje. Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke. Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji. Savet: Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas
Primjedbe
Objavi komentar