Sastojci:
BISKVIT:
Umutite žumanca i jedno čitavo jaje sa šećerom, dodate ulje i malo brasna zatim vodu i ostatak brasna i prasak za pecivo. Pecete 15 min na 200 stepeni. Sačekate da se ohladi i prerežete koru na dva jednaka dijela.
FIL:
PRIPREMA:
U 0,8 dcl ( 4 čaše ) stavite šećer i pustite da prokuha u 0,2 dcl stavite vanilin sećer i puding, kada voda prokljuca istresete puding.
Kada je puding gotov, napravite snijeg od 7 bjelanaca i sipate u vruc puding i lagano miksate dok se krema ne izjednaci. Staviti prvu koru, preko nje kremu zatim drugu koru i ukrasiti po želji.
BISKVIT:
- 7 žumanaca
- 1 čitavo jaje,
- 8 kašika šećera,
- 8 kašika ulja,
- 8 kašika vode,
- 8 kašika brašna,
- 1 prašak za pecivo.
Umutite žumanca i jedno čitavo jaje sa šećerom, dodate ulje i malo brasna zatim vodu i ostatak brasna i prasak za pecivo. Pecete 15 min na 200 stepeni. Sačekate da se ohladi i prerežete koru na dva jednaka dijela.
FIL:
- 1 litar vode,
- 3 pudinga od vanilije ( ja sam stavljala dolcela puding od vanilije )
- 18 kašika šećera,
- 1 vanilin šećer.
PRIPREMA:
U 0,8 dcl ( 4 čaše ) stavite šećer i pustite da prokuha u 0,2 dcl stavite vanilin sećer i puding, kada voda prokljuca istresete puding.
Kada je puding gotov, napravite snijeg od 7 bjelanaca i sipate u vruc puding i lagano miksate dok se krema ne izjednaci. Staviti prvu koru, preko nje kremu zatim drugu koru i ukrasiti po želji.
Primjedbe
Objavi komentar